19 Mart 2017 Pazar

Bang bang


           Bang Bang (My Baby Shot Me Down) ABD'li şarkıcı-besteci Sonny Bono'nun bestelediği ve sözlerini yazdığı pop tarzında bir şarkının adıdır. Şarkıyı ilk kez 1966 yılında Cher seslendirmiş, Parça ABD'li şarkıcı Cher'in ikinci stüdyo albümü olan "The Sonny Side of Cher" de yer almıştır. Cher ve Sonny bundan 3 yıl sonra evlenecekler ve 7 yıl evli kalacaklardır.

         Müzik trendlerinden en belirgini, genç sanatçıların eski rock parçalarını Amerikan Song book  yani Amerika klasiklerinden seçerek seslendirmesidir. .Bunun ilk örneklerinden biri Michael Bublé'ın "Can't Buy Me Love" isimli şarkısıdır.Ted Nugent'ın "Cat Scratch Fever" ı ise türe mütavazi bi katkı sağlamıştır. Birçok türde yapılan bu çalışmalar her zaman rock hayranlarının hoşuna gitmez.John Pizzarelli'nin ilk caz  albumü( Beatles şarkılarından oluşan)  "Abbey Roadkill" ismiyle piyasaya sürülmüş ve bu anlamda hatırlanan ilk albümlerden biridir.

         Bütün bunların dışında Frank Sinatra ilklerdendir denilebilir.1966 'da Cher 'in kıpır kıpır ritimleriyle seslendirdiği Şarkı 'bang bang' 15 yıl sonra değiştirilerek ,Sinatra'nın darkest concept albümü olmuştur. Not:Sözlerde ki 'He' olan kısımlar 'she ' olarak değiştirilmiştir.

          İlk olarak, Sonny Bono bu şarkıyı,arka bahçelerinde oynayan çocukların aşkını anlatarak ,Cher'e vermiştir.

I was five and you were six
We rode on horses made of sticks
You wore black, I wore white
You would always win the fight
Bang bang!
You shot me down...
They grow up, and marry. And then one day he's gone:
He didn't even say goodbye
He didn't take the time to lie
Bang Bang!
He shot me down...

Ve bu yüzden çocukluk oyunlarının en büyük acısı şimdi gerçek ve kalıcı. Çocukluğumda ateş etmeyi oynuyorlardı, ama şimdi büyümüşlerdi ve onu mecazi bir şekilde kalpten vuruyordu. 60'ların pop temposunda bile basit ama etkiliydi ve diğer öykü şarkılarını ortaya çıkarttı."Half-Breed", "Gypsies, Tramps And Thieves" ....Fakat Bang Bang ile Cher Amerikan listelerinde 2.sıraya,İngiltere Listelerinde ise 3.sıraya kadar yükselecekti. Müzik eleştirmeni Tim Sendra'nın yorumu ise şöyle olacaktır:

             Bono'nun roman tadında yazdığı tek parça Bang Bang'dir. Böyle dramatik bir şarkıyı Cher,rüyasında,ruhsuz bir şarkı gibi, tıngırtadabilirdi. (mırıldanabilir).Not:'The only track that has any real zest is the Bono-written novelty 'Bang Bang (My Baby Shot Me Down),' the kind of dramatic song Cher could knock out in her sleep but also a song with no real heart.' çevirisi için çok düşündüm....Sanırım Cher i beğenmemiş:))))

Demiş ve şarkı Nancy Sinatra ile ruh bulmuştur. Sinatra kıpır kıpır olan bu şarkıyı ,Billy Strange'ın tremolo gitarıyla yavaşlatmış ve kaydetmişti.Billy bu durum için ' Düzenleme diye bişey yok,içimden geldiği gibi,bazı yerleri uygun gördüğüm şekilde değiştirdim ve sonuç tamda Nancy'nin istediği şekilde oldu,müzik aletlerinin fazla olması da iyi bir durum olmazdı' demiş ve yıllarca aklımızda kalan melodiyi elde etmişlerdir.

      Nancy bu şarkı için : İçindeki şiir benimle konuştu.Cher ile 'bang Bang' vurgusunu hissettiniz ,benimle ise hikayeyi

   diyerek,söylemiş olduğu şarkının ruhunu nasıl verdiğini belirtmiştir.



    Sonuç olarak Cher hit olmuş ama Nancy şarkıyı sürdürmüştür.Yani aklımızda kalan isim o yıllardan sonra Nancy olmuştur.Yaklaşık 40 yıl sonra Tarantino'nun Kill Billvolume1'iyle birlikte şarkı tekrar gündeme gelmiş ve konuşulmaya başlanmıştır. 'Nancy bir şarkıyı değişik bir biçimde kopyaladı (kitsch)ve gerçek yaptı'...Denilecektir..........Neden bu versiyon? sorusunun cevabı ise ,Tarantino'nun şarkının Nancy versiyonunu çok sevdiği ve hakkını 
vermek istediği yönündedir...




         Yıllar sonra , Vincent Falcone(piyanist şefi) 'Frank Sinatra , aranjör lou ile birlikte bir son albüm yapmak istedi" dedi. Frank  ve Jenkins  albumü basit tutmaya karar verdiler.Tam bir salon albümü olmasını istediler. Sinatra'nın çevrelerindeki yazarlar çoğunlukla yeni materyaldi ama listeye ilk önce yaklaşık on yıl önce denedikleri şarkıyı "Bang Bang" ekledi.

        Album super-dark album olarak adlandırıldı. She shot me down radyolarda defalarca çaldı.Dinleyiciler çok kasvetli olmasından dolayı şikayet etti.Şarkı için Cher'den çok uzağız,Sonny Bono şarkıyı o zamanın rock popu tarzında yapmıştı,yapımcımız ikinci yarısını, Frankenstein'ın Gelini için düğün yürüyüşü gibi harika bir orkestra feryadıyla kapattı...ve bunun iyi sonuçlar doğurmayacağı da söylenmişti.



1998'de, Sonny Bono ,kayak kazasından ölmeden birkaç hafta önce Frank Sinatra için 'Gerçekten ilk rock yıldızıydı" dedi. 

Sonny Bono'nun en iyi şarkısının o korkunç halinden sonra bile, genç adam neden Sinatra'nın diğer şarkıcılardan daha uzun sürdüğü ve zenginleştiği hakkında hiçbir fikrinin olmadığını söyler. Eğer kadınların ilgisinden dolayıysa,Frank,"Bang Bang" i bir salon tonu haline dönüştürmek için zamanını boşa harcamış olmalıydı,diye düşünür.ona göre Farnk'in amacı, Rock'n'roll dönemini kendi şartlarıyla yerine getirme yönündeki son girişimini kanıtlamaktı. ...der...She Shot Me Down,  Reprise Records için yaptığı son LP'ti. Son konsept albümüydü ve başarılı bir albüm değildi.
             Son olarak, She shot me down,  Sinatra'nın kariyerinini, ciddi bir albüm sanatçısı olarak belirlediği söylenebilir .....


2 yorum:

  1. Garman'dan gümüşüm, 8 yıl önce çocuğum olmadan evlendim, çaresizce bir çözüm arıyordum çünkü doktor hamile kalamayacağımı söyledi ama bir arkadaşım beni Dr white adında bir büyü tekerine yönlendirdi ve ben ona sorunlarımı anlattı ve 12 gün içinde her şeyin yoluna gireceğine söz verdi, bana bazı talimatlar verdi ve hepsini mükemmel yaptım, test için hastaneye gittim ve 1 haftalık hamile olduğumu doğruladılar ve şimdi hamileyim. benim güzel oğlum ve benim de şu an bir hamileliğim daha var, hepinize teşekkür ederim Dr beyaz, her türlü çözüm için kendisine ulaşın,

    1) Ex'inizi iade etmek istiyorsanız.
    2) Hamile kalmak için büyü istiyorsanız.
    3) düşük yapmayı durdurmak istiyorsanız.
    4) Biri tarafından sevilmek istiyorsanız.
    5) Her türlü hastalığı veya hastalığı tedavi etmek için büyü.
    Ve diğerleri.
    o en iyisi ve çok doğru. wightmagicmaster@gmail.com. WhatsApp:+17168691327

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil