Zeytinyağlı yeşil fasülye yapmayanda yoktur herhalde ancak bende yedikten sonra çok lezzetli olmuş ne kattın demeyen olmadı sanki:)) Bu sebeple, hemen burdan anlatıyorum kısaca
- Yeşil fasülye bütün yıkanır, sonra kırılır. Kırma işlemi önce olursa suyla beraber içindekilerden bir kısmı gider
- Barbunya ayıklanır ve az bir miktar düdüklüye atılır
- Bol domates rendelenir
- Salça illaki konulur
- Bol soğan doğranır
- Bol zeytinyağı atılır (sızma olmalı)
- Tuz, karabiber ilave edilir
- Vitamin olsun diye başka sebzeler atılmaz( patates,kırmızı biber vs..) Vitamini onlara uygun yemeklerden alın lütfen.
- Sarımsak bence hiç uygun değil.İlla sarımsaktan faydalanacaksanız yanına cacık iyi gider:)
- Birde kesme şekeride üstüne koyduktan sonra, kaşıkla şöyle bir karıştırıp su eklenir.Bazıları su atmayın diyor ama su az olunca da güzel olmuyor bence. Su miktarı; koydugunuz malzemelerin yarısı seviyesinde olursa yada yarıdan belki biraz az lezzetli olur
- Düdüklüde 25 dakika kadar pişirip, işlem bittikten sonra düdüklünün kendi kendine soğuması beklenir.Düdüklü kısmını açınca sanki lezzetide gidiyormuş gibi geliyor bana da o yüzden
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder