23 Temmuz 2013 Salı

Zeytinyağlı yeşil fasülye




                       Zeytinyağlı yeşil fasülye yapmayanda yoktur herhalde ancak bende yedikten sonra çok lezzetli olmuş ne kattın demeyen olmadı sanki:)) Bu sebeple, hemen burdan anlatıyorum kısaca

  •   Yeşil fasülye bütün yıkanır, sonra kırılır. Kırma işlemi önce olursa suyla beraber içindekilerden bir kısmı gider
  • Barbunya ayıklanır ve az bir miktar düdüklüye atılır
  • Bol domates rendelenir
  • Salça illaki konulur
  • Bol soğan doğranır
  • Bol zeytinyağı atılır (sızma olmalı)
  • Tuz, karabiber ilave edilir
  • Vitamin olsun diye başka sebzeler atılmaz( patates,kırmızı biber vs..) Vitamini onlara uygun yemeklerden alın lütfen.
  • Sarımsak bence hiç uygun değil.İlla sarımsaktan faydalanacaksanız yanına cacık iyi gider:)
  • Birde kesme şekeride üstüne koyduktan sonra, kaşıkla şöyle bir karıştırıp su eklenir.Bazıları su atmayın diyor ama su az olunca da güzel olmuyor bence. Su miktarı; koydugunuz malzemelerin yarısı seviyesinde olursa yada yarıdan belki biraz az lezzetli olur
  • Düdüklüde 25 dakika kadar pişirip, işlem bittikten sonra düdüklünün kendi kendine soğuması beklenir.Düdüklü kısmını açınca sanki lezzetide gidiyormuş gibi geliyor bana da o yüzden


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder