Geçenlerde Semen ÖNER’in düzenlediği ev yapımı makarna kursuna katıldım.Benim
yıllar önce makarna yapmayı denemişliğim var gerçi ama genede ilgimi çektiği
için katıldım. 7 yıl kadar önce kitchen aid makinamı aldığımda,aparatlarına da
baya merak salmıştık.Ardında hamur açma ve makarna yapma aparatını da almıştım.
Yalan olmasın ama o ara 300 lira falandı. Eve geldim hemen hamuru yoğurup
aparatları taktım. Birde baktım ki açma aparatının ucu azcık çentilmiş. Bu
sebepten ince hamur açarken sıkıntı çıkartıyor. Bir pazı yaptım ama zarla
zorla. Hemen geri götürdüm. Yenisi
yoktu. Yenisi 3-4 ayı bulur dediler.Para iadesi aldım.2 sene sonra geldi ve
fiyat 700 lerde.Tabii ki almadım.Çünkü ciddi zaman istiyor bu işi yapmak.
Geçenler de gezerken bu aparatın mekanik olanını gördüm. 150 Tl falandı. Bu
kurstaki aletlerden yani anlıyacağınız. Vaktiniz varsa makarna için değil ama
ravioli yapmak için değer…
Şimdi hamur için malzemeler:
Her 100 gram un için 1 orta boy yumurta ve 1 kaşık
zeytinyağı
Biz 400 gram un
4 yumurta
4 yemek kaşığı
zeytinyağı kullandık ( 1 çay kaşığı tuz)
Unu geniş kaba aldıktan sonra,ortasını açarak yumurtaları
kırıyoruz, zeytinyağı ve tuzu ilave ederek ortasından başlayarak yavaşça
yoğurmaya başlıyoruz. Hamur baya sert bir hamur oluyor.Sonra küçük küçük
parçalara ayırıyoruz hamuru...
Tabii ben diğer parçaları yanımdaki arkadaşımla paylaştığım için bunlar az görünüyor:)
Şimdi bu herbir parçayı makinenin 1. ayarından başlayarak her ayarda 2 kez olmak üzere geçiriyoruz. Her geçirmeden sonra katlayarak tabii ki. 4. ayara geldikten sonra katlamadan, unlayarak 7. ayara kadar geçiriyoruz. İncecik bir hamur elde ediyoruz.
Eğer standart bir halka veya kare bir araçla bu işlemi yaparsanız daha kolay ve düzgün olur İç dolgusu için: 200 gram taze lor peyniri 1 yumurta yarım çay kaşığı karabiber yarım çay kaşığı tuz |
ŞİMDİ GELELİM İŞİN SIRRINA,MAKARNAYI HAŞLAMA....
Haşlarken bol su ile, az tuz ve kesinlikle yağ koymadan haşlıyoruz.Çünkü yağ makarnanın yüzeyine yapışıyor ve sosu içerisine almasını engelliyor. Haşlama süresi 5 dakika kadar...
Bu arada sos için ne arzu ediyorsanız onu hazırlayın.Kıymalı soğanlı salçalı da olabilir
Ya da benim tercihim olan kremalı mantarlı
Benim sosum için tarifim:
1 paket mantarı soyuyoruz.Islak bir peçeteyle siliyoruz.Kesinlikle yıkamıyoruz.Hemen tavaya atıp pişiriyoruz.Az zeytinyağı ilave edip,karabiber tuz ve sarımsak koyuyoruz.(ben sarımsak koymuyorum) Piştikten sonra 1 paket kremayı üzerine atıp,ocağın altını kapatıyoruz ve tabii ki son olarak makarnamızla sosumuzu buluşturuyoruz.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder